NIBE F750 er en moderne, komplett avtrekksvarmepumpe som gir varme, varmtvann og ventilasjon. Høyeffektive F750 er spesielt utviklet for å kunne tilfredsstille byggekravene for nye boliger, og kan dekke energikravene i TEK10 og TEK17 (forskrift om krav til byggverk og produkter til byggverk). Avtrekksvarmepumpen har en kraftig kompressor, og kan oppfylle energibehovet til boliger på opptil 300 m².

NIBE F750 DOMINERER TEST AV AVTREKKSVARMEPUMPER

Teknologien går ut på å først ventilere boligen, for så å føre varmenergien i ventilasjonsluften tilbake til boligen, slik at den kan brukes til oppvarming og varmtvann. En ventilasjonsvarmepumpe gjenbruker med andre ord gammel, brukt luft.

BALANSERT VENTILASJON

Vi sier at det er balansert ventilasjon når du har et viftesystem med tur- og returkanaler. Disse kanalene leverer frisk, renset luft, og trekker samtidig ut brukt luft. En avtrekksvarmepumpe kan faktisk ta vare på så mye som 60-90 % av varmen i brukt luft. NIBE F750 har balansert ventilasjon ved bruk av tilluftsmodulen SAM 41. Ved å kombinere F750 med SAM 41, kan man dekke behovet for varmt tappevann, oppvarming og balansert ventilasjon i hus på opptil 300 m².


Energimerke for F750 i pakkeløsning ved lavtemperaturbruk

TRE GANGER HØYERE VARMEEFFEKT

Avtrekksvarmepumpen NIBE F750 har en inverterstyrt kompressor (turtallet reguleres trinnløst), noe som sikrer boligventilasjon med svært økonomisk drift. Faktisk kan varmeeffekten bli opptil tre ganger så høy som hos tidligere modeller.

AVTREKKSVARMEPUMPEN SOM GIR MINIMALT ENERGIFORBRUK

Sammen med de andre komponentene gir den inverterstyrte kompressoren et minimalt energiforbruk: F750 har en godt isolert varmtvannstank som minimerer varmetapet, og en energieffektiv sirkulasjonspumpe (klasse A).

MODERNE, OVERSIKTLIG OG STILREN

NIBE F750 har et moderne fargedisplay med enkle menyer og et tydelig symbolspråk. Det betyr at du enkelt kan styre forbruk og overvåke for eksempel driftstid. Du kan også lage egne, personlige innstillinger. Avtrekksvarmepumpen er utstyrt med et stilrent aluminiumsdeksel, noe som gjør at den passer godt i de fleste boliger. Den har også en USB-port som gjør at du raskt kan oppdatere programvare og laste ned driftsdata.

FLERE GODE GRUNNER TIL Å VELGE NIBE F750

  Avtrekksvarmepumpen har

  • innebygget energimåler for levert energi
  • ute- og innendørssensor
  • avkasttemperatur ned til -15 °C
  • måling og loggføring av gjennomsnittstemperatur inne under fyringssesongen
  • en funksjon for å tidsstyre varme, ventilasjon, varmtvann og vedlikeholdsvarme
  • faseindividuell effektvakt og et innebygget ekspansjonskar på 25 liter
  • mulighet til styre opptil fire varmesystem med ulike temperaturnivåer